Χάρτης χρήσιμων διευθύνσεων & τρόποι πρόσβασης

 
 
 
Από Θεσσαλονίκη προς Ξάνθη. Κινήστε στην Εγνατία Οδό από Θεσσαλονίκη προς Ξάνθη και μετά από την γέφυρα του ποταμού Νέστου βρίσκεται τον κόμβο της Δυτικής Εξόδου Ξάνθης της Εγνατίας. Εφόσον επιλέξετε αυτή την έξοδο βρίσκεται στην περιοχή Πετροχωρίου (στην αρχή της βιομηχανικής περιοχής της Ξάνθης). Από εκεί περνάτε τον σηματοδοτημένο κόμβο του Πετροχωρίου, κινήστε εξωτερικά της βιομηχανικής περιοχής Ξάνθης και φτάνετε σε ένα μικρό κόμβο όπου με αριστερή πορεία κατευθύνεστε προς το κέντρο της Ξάνθης και φτάνετε στην δυτική είσοδο της Ξάνθης (Δυτική Είσοδος πόλης) ενώ αν συνεχίσετε ευθεία ακολουθείτε την περιφερειακή οδό προς την (Ανατολική Είσοδος πόλης). Αν κινούμενοι στην Εγνατία οδό, επιλέξετε να μην εξέλθετε από την Δυτική Έξοδο προς Ξάνθη (σας το προτείνουμε) αλλά, συνεχίζετε μέχρι την Ανατολική Έξοδο Ξάνθης από όπου και εξέρχεστε (η πόλη της Ξάνθης βρίσκεται βόρεια της Εγνατίας Οδού, στα αριστερά σας). Στη συνέχεια κινήστε ευθεία και φτάνετε στην είσοδο της πόλης (Ανατολική Είσοδος πόλης). Προσοχή μην κινηθείτε προς το Πόρτο Λάγος (παλιά εθνική οδός).
Από Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη προς Ξάνθη. Κινήστε στην Εγνατία Οδό προς Ξάνθη και εξέρχεστε μέσω της Ανατολικής Εξόδου Ξάνθης της Εγνατίας. Στη συνέχεια κινήστε ευθεία και φτάνετε στην είσοδο της πόλης (Ανατολική Είσοδος πόλης).
 
Εκτελούνται τακτικά δρομολόγια με λεωφορεία του KTEΛ Ξάνθης από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Kαβάλα, Δράμα και Kομοτηνή. Πληροφορίες: KTEΛ Ξάνθης, τηλ. 2541022740 και στην ιστοσελίδα http://ktelxanthis.gr/index.html
 
 
Από το αεροδρόμιο της "Μεγας Αλεξανδρος" του νομού Kαβάλας, προς το οποίο γίνονται τακτικές πτήσεις από την Olympic Air. Από εκεί φτάνετε στη Ξάνθη οδικώς μέσω της Εγνατίας οδού (περίπου 35 χλμ). Από το αεροδρόμιο έχετε τη δυνατότητα μίσθωσης ΤΑΞΙ μέχρι τη Ξάνθη ή μέχρι τη Χρυσούπολη και από εκεί να επιβιβαστείτε σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Καβάλας προς Ξάνθη (αναζητήστε τα σχετικά δρομολόγια). Πληροφορίες: O.A., Aθήνα, τηλ. 210966666, Ξάνθη, τηλ. 2541026497, Αεροδρόμιο "Mεγας Αλεξανδρος" (Καβάλα) 2591053273. Επίσης, πραγματοποιουνται τακτικές πτήσεις από τις εταιρείες Olympic Air και Aegean και προς το αεροδρόμιο "Δημοκριτος" της Αλεξανδρούπολης του νομού Έβρου. Η απόσταση από τη Ξάνθη είναι περίπου 120 χλμ (σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, Εγνατία οδός). Από το αεροδρομιο Αλεξανδρούπολης υπάρχει, επισης, σιδηροδρομική επικοινωνία αλλά και δρομολόγια του ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης προς Ξάνθη.
 
 
Υπάρχουν τακτικά δρομολόγια του ΟΣΕ από Aθήνα και Θεσσαλονίκη προς Ξάνθη. Πληροφορίες: OΣE, Aθήνα, τηλ. 2105297777, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310517517. Tοπικά δρομολόγια: Mε τα διερχόμενα τρένα των γραμμών Aθήνας και Θεσσαλονίκης, η Ξάνθη συνδέεται με Kομοτηνή, Aλεξανδρούπολη, Δράμα, Σέρρες, Kιλκίς. Πληροφορίες: ΟΣΕ Ξάνθης τηλ. 2541022581.